Over Schanspop

Schanspop is ontstaan in 1987, na een succesvol openluchtfestival een jaar eerder. Het festival werd georganiseerd door Jeugdhonk De Schans, en mede mogelijk gemaakt door garanties van de toenmalige gemeente Slochteren.

Sindsdien hebben honderden artiesten uit binnen- en buitenland op het podium van Schanspop gestaan. Vermaard waren de concerten van boerenrockband Normaal, die maar liefst 29 keer in Siddeburen heeft opgetreden. Honderdduizenden bezoekers hebben in de afgelopen decennia de weg naar Schanspop weten te vinden.

Schanspop werd jarenlang georganiseerd tijdens de jaarlijkse Licht en Klankweek in Siddeburen. In 2016 heeft de festivalorganisatie het roer omgegooid: Schanspop vindt nu in de vroege zomer plaats. En niet langer in een feesttent, maar in de openlucht.

Dit jaar viert Schanspop het 35-jarig bestaan. Even leek het erop dat het jubileumjaar voorbij zou gaan zonder festival, maar door de versoepelingen van de coronamaatregelen kan Schanspop toch worden gehouden: van 2 tot en met 4 september.