LINE UP


AllesDonderdag 09 Mei 2024Vrijdag 10 Mei 2024Zaterdag 11 Mei 2024
Donderdag 09 Mei 2024

Donnie

Door zijn vindingrijke wordplay, humor en kenmerkende delivery, is Donnie al sinds derelease van zijn mixtape ‘Leipie Van Het Plein’ in 2014 een cultheld. Zijn albums‘Mannelogie’, ‘BFMJT’ en ‘Door Het Licht’ en met name hits als ‘De Tuinslang’, ‘SnellePlanga’ en ‘Barry Hayze’ deden die status alleen maar groeien en maakten hem ‘DeFenomeen’
Met zijn werk staat hij op Lowlands en in Paradiso, maar door opvallendesamenwerkingen met grote volkszangers staat hij net zo makkelijk op Muziekfeest Op HetPlein en met de Toppers in uitverkochte Arena’s. “Mensen die het niet snappen noemen meeen gimmick, maar dat is het niet”, zo zegt hij. “Ik ben de definitie van jezelf zijn. Dat is Donnie!”

Het mag geen verrassing zijn dat Donnie's meest recente release, het volksrap-album ‘DeKibbelingsound’, opnieuw heeft samengewerkt met menig reeds bekende levensliedvertolkers.
Naast zijn hits 'Frans Duits' met Frans Duijts en 'Bieber van de Kroeg' met MartHoogkamer, staan op het album niet eerder verschenen samenwerkingen. Zo zijn daarnummers met Gerard Joling, Peter Beense, Wolter Kroes, René Karst, Jan Smit, WeslyBronkhorst en René Froger. Het is het grootste Hollandse-artiesten-samenwerkingsprojectooit gemaakt, met creatieve en hilarische songteksten en thema's.


Vrijdag 10 Mei 2024

Rowwen Heze


De naam van 'Rowwen Hèze' is inmiddels meer dan gevestigd. Al bijna 40 jaar te vinden in theaters, feesttenten, festivals en clubs. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka’s, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades.
Met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.
Een optreden in de feesttent wordt gekenmerkt door zweet, bier en een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met ‘Auto, Vliegtuug’ en ‘Bestel Mar’.
Op het einde van de avond als iedereen moe maar voldaan weer naar huis gaat, is de dag dat heel Holland Limburgs lult weer ‘n stap dichterbij.


Zaterdag 11 Mei 2024

Jannes

Jannes werd geboren op 26 juni 1973 in het mooie Emmen, tijdens zijn onbezorgde en liefdevolle jeugd groeide reeds zijn waardering voor het Hollandse- ofwel het levenslied. Dit op jonge leeftijd geplante zaadje groeide en groeide met als uitkomst, een glansrijke zangcarrière. Ondertussen is Jannes één van de bekendste Nederlandstalige artiesten die ons land rijk is, door zijn unieke stemgeluid en zijn met gevoel gekozen nummers weet Jannes reeds jaren de harten van zijn immens grote fan-base te raken en heeft hij zijn stempel meer als weten te drukken op de Nederlandse muziekindustrie.

Zijn bijnaam, "Koning der Piraten", is niet alleen een geuzennaam maar een waar eerbetoon aan zijn opkomst in de muziekscène en dit is grotendeels te danken aan alle etherpiraten, die niet alleen aan het begin van zijn carrière een cruciale rol speelden, maar heden ten dage nog steeds een groot aandeel hebben in zijn aanhoudende succes.

Middels het harde werken heeft Jannes nu reeds een indrukwekkende staat van dienst, met zo’n 16 gouden- en platina platen, eigen concerten in Ahoy en Gelredome, en heeft  Jannes zijn grote schare Fans laten zien dat ze hem, zijn inzet en zijn muziek echt weten te waarderen.

Met zijn bijna ontelbare en onvergetelijke hits, zoals "Adio Amore Adio", "Zwevend naar 't Geluk", "Een Beetje Meer", “Eleonora”, "Ga Maar Weg”, “Laat me vrij”, “ Mijn naam is Jannes”, en nog vele anderen die de hitlijsten hebben en tevens nog steeds domineren is Jannes nog altijd, gewoon Jannes en is zijn toewijding aan zijn publiek en zijn grote schare trouwe Fans nog even groot, met zijn eigen legendarische woorden: “Hoe geef je terug wat je al jaren van je Fans hebt mogen ervaren” wil Jannes ondermeer aangeven, hoezeer hij zijn publiek en zijn Fans waardeert.

Kortom: middels zijn kenmerkende stem, zijn passie, zijn doorzettingsvermogen en zijn charismatische uitstraling is Jannes nog steeds één van de meest geboekte artiesten van het land. Ondanks alles blijft deze duizendpoot nog wel even doorgaan met het uitbrengen en het produceren van nieuwe muziek en zal Jannes ongetwijfeld nog jaren als “Koning der Piraten” blijven schitteren en mensen verblijden op de diverse podia door geheel Nederland.


Donderdag 09 Mei 2024

Kriskross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam (KKA): is een gerenommeerd, krachtig, energiek trio is, met hitsingles en shows wereldwijd ooit ontstaan uit twee broers in 2011 in Amsterdam.
Met hun naam als eerbetoon aan het legendarische Amerikaanse duo uit de jaren 90 hiphop gouden eeuw – Kris Kross, waar ze zo dol op zijn – wilden de broers Sander en Jordy Huisman een geluid creëren dat hun talloze invloeden op naadloze wijze smeedde.

De broers besloten om feesten te organiseren in Amsterdam, hun geboortestad. Hier konden ze precies spelen wat ze misten in de Nederlandse clubscene: een onconventionele mix van R&B, hiphop, twerk, trap en house.
Jordy en Sander hadden eerst hun eigen act, maar later in 2014 bundelden MC Yuki Kempees hun krachten. Sindsdien ging Kris Kross Amsterdam verder als trio.


Zaterdag 11 Mei 2024

Frank van Etten

EEN DOODGEWONE JONGEN VAN DE STRAAT MET EEN PASSIE
Frank van Etten (1982) groeide op in Lelystad en Amsterdam. Daar deed hij ook mee aan de eerste talentenjachten, het begin voor menig artiest. Wat volgde waren optredens op evenementen en markten. Met als drijvende kracht zijn vader Ton, werd Frank een ster die al snel zou rijzen.

EERSTE STAPPEN
Op 15-jarige leeftijd zet Frank zijn eerste stappen in de muziekwereld. Hij doet mee aan een talentenjacht en komt in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink. Hij maakt verschillende opnames en dit levert Frank zijn eerste platencontract op. Zijn eerste kleine succes behaalt hij met zijn derde album Zo Ben Ik in 2005. Het album komt terecht op nummer 82 in de Album Top 100. De single M’n Kleine Jongen die op het album staat, behaalt een notering in de Single Top 100.

Het vierde album van Frank, dat hij in 2007 uitbrengt, staat 7 weken in de lijst met best verkochte albums en bereikt de 28ste plaats. Ook begint Frank dit jaar zijn eigen platenlabel met zijn eigen studio. Zijn nieuwe platenlabel brengt het duet De Nachten Zijn Zo Donker Zonder Jou uit dat hij met zanger/rapper Brace zong.

LEEF ALS EEN ZIGEUNER
Na jarenlang knokken en muziek blijven maken, brengt Frank in begin 2009 het nummer Leef Als Een Zigeuner uit. Frank scoort zijn eerste hit en hij wordt landelijk bekend. Kort daarop verschijnt het gelijknamige album van Frank met daarop maar liefst 36 nummers. Dat jaar verschijnt er nog een album met de titel Leef.

Vier jaar later in 2013 doet Frank mee aan het SBS-programma Bloed, Zweet & Tranen. Zijn auditie maakt grote indruk op de juryleden André Hazes Jr. en Danny de Munk. Frank schopt het erg ver en komt vele afleveringen verder. Hij wordt niet de winnaar van het programma, maar gaat wel naar huis met een mooie ervaring.

HUISJE OP WIELEN
Door de successen van Leef Als Een Zigeuner en de extra bekendheid door zijn deelname aan het programma Bloed, Zweet & Tranenwordt Frank één van Nederlands meest geboekte artiesten. In 2017 heeft hij opnieuw in hit te pakken met het nummer Huisje Op Wielen, waarmee hij genomineerd werd voor een Edison. Het nummer wordt een klassieker en behaalt meer dan 20 miljoen streams. Voor Frank betekent dat een nog vollere agenda en maakt plannen voor de toekomst.

Een jaar later, in 2018, brengt Frank samen met rapper Yes-R een remix uit van Huisje Op Wielen. Dat jaar neemt ook profvoetballer Wesley Sneijder afscheid, iets dat Frank niet zomaar laat  gebeuren. Hij maakt het nummer Wesley Sneijder Bedankt om hem te eren voor zijn bijzondere voetbalprestaties.

IK BEN EEN JONGEN VAN DE STRAAT
Eind 2019 komt Frank met het slechte nieuws dat zijn concert in Ahoy afgezegd moet worden omdat er ruimte gemaakt moet worden voor het Eurovisie Songfestival. Frank zegt: “Dit is een klap in mijn gezicht”. Hierna volgt de wereldwijde pandemie en is een nieuwe datum op korte termijn niet mogelijk. Maar Frank gaat zoals altijd gewoon door.

In 2020 gaat Frank een samenwerking aan met succes-producer Edwin van Hoevelaak en maakt met hem het album Ik Ben Een Jongen Van De Straat. Op het album staan onder andere de succesvolle nummers Leef Vandaag, Lach, Leef, Huil & Bid, Ik Ben Een Jongen Van De Straat, Voor Jou en Jij Bent Mijn Zoon. Al deze singles zouden meer dan een miljoen streams behalen. Kortom, weer een succesvol album voor Frank.

Op zijn Youtube-kanaal start hij een eigen serie, genaamd Frank Van Etten Zingend Onderweg. Verschillende artiesten stappen bij hem in de auto en samen gaan ze op bezoek bij bijzondere, onbekende Nederlanders. Mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de rit stelt Frank vragen aan de artiest die naast hem zit.

JE WILDE ALLEEN MAAR PRADA
In de zomer van 2022 trouwde Frank van Etten met Mèlanie Weber. Dat gaf Frank de rust om nog harder aan zijn zangcarrière te gaan werken. Frank en Edwin van Hoevelaak bleven samenwerken in 2022, wat resulteerde in de nieuwste hit Je Wilde Alleen Maar Prada die op 6 januari 2023 werd uitgebracht. Dit heerlijke up-tempo nummer is anders dan het genre dat we gewend zijn van de goedlachse volkszanger.

Het past echter helemaal bij de transformatie die Frank vorig jaar persoonlijk en zakelijk doorstaan heeft. Met deze single benadrukt de singer-songwriter eens en te meer zijn veelzijdigheid. Frank heeft ambitieuze plannen voor 2023 en 2024 waarover we binnenkort veel meer zullen horen.


Vrijdag 10 Mei 2024

HØKEN MET DE HEINOOS

Vier gedreven muzikanten die gaan voor energieke, eerlijke en spontane muziek in de streektaal, en elk optreden tot het uiterste gaan. Een groot aantal feesten, festivals en theaters in Nederland heeft in de afgelopen 19 jaar kennisgemaakt met de Heinoos.
Vanaf maart vorig jaar is de band van start gegaan onder de noemer Høken met de Heinoos – Veldtocht 2.0.
Een tour met meer dan 70 shows met dit moment als hoogtepunt een show voor 35.000 enthousiaste mensen op het hoofdpodium van de Zwarte Cross!
Een ouderwetse Veldtocht in de voetsporen en vooral eerbetoon aan de grondleggers van dialectmuziek:Normaal!

Gelijk met de start van deze tour verscheen de single “Høken in de tent”. Een nummer wat niet alleen de tour omschrijft, maar ook het gevoel wat Normaal bij de vele Høkers heeft gebracht.
Met de komst van dit album gaan de Heinoos definitief verder met het zingen in de streektaal en laten ze zien dat de dialectmuziek in Nederland volop leeft!


Zaterdag 11 Mei 2024

Hollands Verdriet

Hollands Verdriet
Dit is de oudste smartlappenband van Nederland. En kent u een smartlappenband buiten Nederland? Wij niet, dus de kans is zeer groot dat we zelfs de oudste smartlappenband van de wereld zijn! Ons motto? Gedeelde smart is dubbel plezier. Geschiedenis
In 1990 stapten 2 mannen op het biljart, tijdens een feest van een voetbalvereniging uit Groningen. Dit bracht een mooi feestje en de mannen gingen op zoek naar muzikanten en doken met elkaar en met smartlappen de kroegen in. Hollands Verdriet was geboren!   Nu meer dan 20 jaar later hebben we koffers vol herinneringen aan prachtige optredens. Het zijn er teveel om op te noemen, maar een aantal moeten hier wel speciaal genoemd. Zo was de band actief in Maastricht, Delfzijl, maar ook in Amerika, Oman, Syrië en Nigeria. En speciale herinneringen blijven er altijd aan Siddeburen, Deurne, Assen, Emmeloord, Groningen, … Hollands Verdriet bestaat uit: Ger Wierenga (zang, gitaar), Michiel Kahmann (toetsen, zang), Arko Kok (bas, zang), Marcel Wierenga (gitaar, zang), Tjarri Kok (drums). Onze vaste geluidsman is Koen Bijker.

 Waar onderscheiden wij ons in
Wij zijn een band waarvan de bandleden het ontzettend goed kunnen vinden met elkaar. Wij genieten van het optreden en van de lol die we samen hebben, zowel op het podium als ernaast. Die lol springt altijd over op de zaal. Aan ervaring hebben we geen tekort. Op het podium staat opgeteld meer dan 100 jaar aan podiumervaring! Deze mannen weten dus wat er nodig is om een zaal mee te krijgen. En of het nu een kroeg is of een grote feesttent, wij maken feest! We spelen eigenlijk alleen maar de bekendere Nederlandstalige nummers, die zorgen voor een feest van herkenning. En daarmee wordt het feest! Meezingen! De handen de lucht in!


Donderdag 09 Mei 2024

Piraten Power Hour

Een goede piraat is je beste maat, zo’n tattoo wil eigenlijk iedereen in z’n
nek of op z’n sabel. O’nie!

“Luisteraars en amateurs, van de krakende ether naar de krakende
dansvloer hier isssssss Piraten Power Hour!” Tja, bijna iedereen heeft af en
toe behoefte aan wat Hollandse ingrediënten, aan polderevergreens, wat
tranentrekkende smartlappen en wat modder aan de spatlappen. Van Willy
Alberti tot Johnny Hoes en van De Paladijns tot de Rapsodies, het is niet
zo moeilijk. De geheime zender tunes vliegen je een uur lang om de oren
als vitamines voor het volk.

Dompel je onder in deze feestelijke jukebox der herkenbaarheid en laat je
piratenhart bonzen op de beat der Hollandaise. Het bier zal uit alle gaten
klotsen, ja dat wordt FEEST, een FEEST in kapitalen.


Donderdag 09 Mei 2024

DJ Raúl

DJ Raúl is een allround DJ die weet hoe je een feestje op gang krijgt. Of het nu een bescheiden feestje is of een party voor een groot bedrijf, DJ Raúl zorgt voor muziek en de juiste sfeer.

Met aardig wat geslaagde feesten achter zijn naam weet DJ Raúl als geen ander hoe hij feestgangers een onvergetelijke avond moet bezorgen.
Met genoeg ervaring in huis en een gigantisch muzikaal arsenaal doet hij wat een goede feest-DJ moet doen: draaien wat de mensen willen!


Zaterdag 11 Mei 2024

Evert Baptist

Wanneer Evert precies geboren is is niet bekend. Wel weten we dat zijn echte ouders helemaal geen kinderen hadden. Evert werd geboren en getogen in het Groningse plaatsje Vriescheloo. Hij werd al op zeer jonge leeftijd (6) op de zolder betrapt door zijn moeder toen hij met een aantal vriendjes aan het gang-bangen was. Zijn ouders vonden dit verder niet erg mits er maar niet gerookt werd. Evert vond juf Joke van de eerste klas nogal een lekker ding waardoor hij ook 18 keer de 1e klas overdeed. Maar toen Evert overging naar de 2e klas en hij inmiddels 23 was hield hij het op school voor gezien.

Hij ging werken als kippenvanger bij boer Harms uut Drenthe. Alhoewel hij nooit 1 kip gevangen heeft werkt Evert nog steeds bij Boer Harms uut Drenthe. Omdat de boer van Disco hield kwam Evert in contact met radiomaker Wim Drent. Deze zag in hem een goeie side-kick (koffiemeisje) voor zijn radioprogramma. Snel werd Evert wereldberoemd in heel Vriescheloo en omstreken. Nu kwam er eindelijk geld binnen om de stroomrekening (die al sinds 16 jaar afgesloten was) te betalen.