Sputter


 
 
 
Ter ere van het 35 jarig verjaardagsfeest van Stichting Schanspop 2000 in Siddeburen is er een uniek shotje gelanceerd.
 
De oorsprong van dit drankje genaamd Sputter gaat ver terug.
Bijna alle vrijwilligers van Schanspop zijn groot liefhebber van shotjes en dan vooral tijdens de, in de wijde omtrek bekende en beruchte, afterparty’s die er zijn geweest in de afgelopen 35 jaar.
Liters en wellicht tanks vol zijn er geconsumeerd in de loop der jaren. Regelmatig keerde men met “ een beste Sputter op” huiswaarts na wederom een onvergetelijke afterparty.
 
Eigenlijk kon het dan ook niet uitblijven dat Schanspop zijn eigen shotje zou krijgen en dan ook in zo’n bekend klein flesje.
Dagen en weken gingen er aan vooraf. Proeverijen door het bestuur van Schanspop, de plaatselijke kruidenier en zelfs Sinterklaas is aanschoven omdat zij ook fijnproevers bij uitstek schijnen te zijn.
Natuurlijk is de smaak belangrijk, maar ook de kleur. Dit kon niet anders dan Schanspop blauw en de smaak moest vol en smakend naar meer zijn.
Na deze proefsessies zijn alle betrokkenen met grote regelmaat met “een beste sputter op” huiswaarts gekeerd om de volgende ochtend nogmaals te kunnen genieten van de lange afdronk van het drankje. De enige echte Schanspop levenselixer genaamd Sputter was geboren!
 
Gehuld in een mooi klein flesje voorzien van een speciaal ontworpen logo. Hierin zijn de contouren verwerkt van de jongens van Schanspop tijdens de laatste “grote” editie in 2016. Op dit logo zijn we echt trots en zal voortaan dan ook altijd terugkomen in onze reclame-uitingen voor de komende edities.
 
Gezien de ervaringen met het drankje werd al snel de naam Sputter gekozen als de naam van ons eigen shotje. Deze naam is dus gebaseerd op de Groningse uitdrukking: “Hai het al een beste Sputter op”. In het Nederlands zou je zeggen dat hij al aardig in de olie zit.
Graag hadden we dit jaar officieel Sputter gelanceerd op onze verjaardag, maar de reden dat dit niet is gebeurd laat zich raden.
Het schijnt wel dat er soms op feestjes en partijen al flesjes Sputter opduiken die via de zwarte markt in de handel zijn gekomen. De berichten die we krijgen over de smaak zijn overweldigend en dat het echt smaakt naar meer. Het shotje heeft een unieke smaak die niet is te beschrijven en je gewoon moet ervaren. Wellicht heb je geluk en kom je de jongens tegen op een feestje in de buurt en kun je een Sputter proberen.
Dat dit voor eigen risico is mag duidelijk zijn!
 
Tijdens de Schanspop Zummer Editie kan iedereen genieten van een lekkere Sputter tijdens ons festival en ben je er 100% zeker van dat je met een Sputter op naar huis kan gaan.
 
www.sputter.nu

Informatie