Programma


AllesDonderdag 02 September 2021Vrijdag 03 September 2021Zaterdag 04 September 2021

Pe & Rinus en de Containers

In 1980 stonden Peter de Haan en Frank den Hollander voor het eerst als het straatzangersduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus in de Herestraat… Veertig jaar later zijn de heren nog steeds populair, met bekende hits als Hoornse Plas, Hee Doe, Carnaval in t Noorden en Alcohol, nummers die tegenwoordig bijna tot het Groninger erfgoed kunnen worden gerekend.
 
Om dit mooie jubileum van vier decennia muziek en vriendschap te vieren, speelden Peter en Frank tussen de beide lockdowns van 2020 allereerst de stramheid even goed van zich af in een aantal kleine kerkjes, cafés en dorpshuizen. Het publiek kon voor het eerst kennismaken met nieuw materiaal, dat natuurlijk werd afgewisseld met oude bekende hits.
 
Daarna was het de bedoeling om goed voorbereid en ingespeeld de grote theaters aan te doen, uiteraard met begeleidingsband De Containers. Maar helaas: die tweede lockdown duurde toch wel wat lang… Hopelijk gaat de tournee in de zomer van 2021 dan alsnog van start, onder het motto: het veertigjarig jubileum, wegens succes met een jaar verlengd!
 
Frank en Peter zijn inmiddels allebei gevaccineerd, voelen zich nog net zo jong als in 1980 en hebben er dus zin in. Ze kijken natuurlijk terug op hun carrière, maar zien om zich heen ook genoeg nieuwe onderwerpen om lekker over te zingen. Want na al die jaren is er nog steeds niks leuker dan samen over dat podium te rauzen. Dus kiek oet, want Pé en Rinus goan weer lös!
 
Peter de Haan: zang, gitaar
Frank den Hollander: zang
Herman Grimme: toetsen
Mervyn Gerds: basgitaar
Jetse Goris: slagwerk


DJ Raúl

DJ Raúl is een allround DJ die weet hoe je een feestje op gang krijgt. Of het nu een bescheiden feestje is of een party voor een groot bedrijf, DJ Raúl zorgt voor muziek en de juiste sfeer.

Met aardig wat geslaagde feesten achter zijn naam weet DJ Raúl als geen ander hoe hij feestgangers een onvergetelijke avond moet bezorgen.
Met genoeg ervaring in huis en een gigantisch muzikaal arsenaal doet hij wat een goede feest-DJ moet doen: draaien wat de mensen willen!


HØKEN MET DE HEINOOS

Vier gedreven muzikanten die gaan voor energieke, eerlijke en spontane muziek in de streektaal, en elk optreden tot het uiterste gaan. Een groot aantal feesten, festivals en theaters in Nederland heeft in de afgelopen 19 jaar kennisgemaakt met de Heinoos.
Vanaf maart vorig jaar is de band van start gegaan onder de noemer Høken met de Heinoos – Veldtocht 2.0.
Een tour met meer dan 70 shows met dit moment als hoogtepunt een show voor 35.000 enthousiaste mensen op het hoofdpodium van de Zwarte Cross!
Een ouderwetse Veldtocht in de voetsporen en vooral eerbetoon aan de grondleggers van dialectmuziek:Normaal!

Gelijk met de start van deze tour verscheen de single “Høken in de tent”. Een nummer wat niet alleen de tour omschrijft, maar ook het gevoel wat Normaal bij de vele Høkers heeft gebracht.
Met de komst van dit album gaan de Heinoos definitief verder met het zingen in de streektaal en laten ze zien dat de dialectmuziek in Nederland volop leeft!

https://www.youtube.com/watch?v=EIONf3TvGJI